Тренінг-марафон з практичной психології «Психологія сьогодні: доступно про складне» Відхилений остаточно

Доданий
28.02.2018
Номер
23
Освіта

Тренінг-марафон з практичної психології для мешканців міста, психологів, соцпрацівників за участю відомих психотерапевтів, що володіють різноманітними техніками роботи з проблемами молоді, дорослих та людей літнього віку (проблемами особистісного зростання, підвищення соцкомпетентності, відновлення психічного здоров’я, формування особистісної гармонії тощо).

Автор проєкту
Світлана
Світлана Рибак
Бюджет
98 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Інститутська, 14, Буча

Опис

Мета проекту

Надання усім мешканцям міста, хто потребує цього, соціально орієнтованої психологічної допомоги в опрацюванні їх психологічних проблем у рамках гнучкой системи новітніх методів психології;
підвищення професійної кваліфікації вказаних категорій працівників міста із залученням провідних фахівців в галузі практичної психології (у тому числі науковців, які викладають в вишах м. Київа та обласних центрах України, мають відповідні сертифікати та авторські права; в перспективі – і закордонних фахівців).

Проблема

Широкі верстви населення міста (в торму числі соціально незахищені, молодь, люди літнього віку) потебують особливої платформи для опрацювання своїх психологічних проблем, підвищення особистісної психологічної культури. Ця платформа, відповідно до інтенсивної трансформації суспільства сучасних українських міст, має постійно оновлювати свій методичний інструментарій, асимілювати останні досягнення психологічної науки і практики. Крім того, фахівці: психологи, соцпрацівники та освітяни, також не завжди мають доступа до різноманіття останніх надбань, відкриттів та напрацювань в їх професійнії сфері. Тому якість їх роботи по наданню психологічної та соціальної допомоги мешканцям міста Буча може бути вдосконалена. Вони мають необхідність підвищення кваліфікації.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Проведення 4 тренінг-марафонів (періодичністю раз в квартал, як одноденна акція з 3х лінійок майстер-класів, по 2 в кожній лінійці) для мешканців міста і вказаних категорій фахівців із залученням наукової та методичної бази Українського гуманітарного інституту, його фахових та громадських зв’язків.

Для кого цей проект

1. Широке коло городян, що мають особистісні проблеми та потребують соціально-оріентованої допомоги. 2. Городяни, які зацікавлені в підвищенні психологічної культури (особистісної та свого соціального оточення, міста), та цікавляться сучасними досягненнями европейської та світової психологічної практики. 3. Фахівці – працівники міста: освітяни (вчителя, вихователі, психологи дитячих освітніх закладів), соціальні працівники, психологи системи охорони здоров’я, пенітенціарної служби та служби охорони правопорядку. 4. Їх респонденти (об’єкти їх професійного впливу).

План заходів

1. Розробка плану тренінг-марафону (травень-червень; жовтень-листопад 2018, січень-лютий, квітень-травень 2019); 2. Організація інформаційно-рекламної кампанії для підготовки тренінгу і поширення результатів (червень-вересень, листопад-грудень 2018, лютий-березень, травень 2019); 3. Досягнення домовленостей з тренерами (Халанський В.В., Костіна Т.О., Татарінцева В.А., Кузьменко Р.С., Вятоха І.Ю., інші) (травень, жовтень 2018, лютий, квітень 2019); 4. Запрошення учасників та формування груп (червень-жовтень, листопад-січень 2018, лютий-березень, квітень-травень 2019); 5. Підготовка матеріальної бази проведення тренінг-марафону (закупівля обладнання (канцелярія), витрати на харчування спікерів та учасників (брейк-кави та обід), витрати на проведення рекламної кампаніі щодо проведення заходу), оплата дорожніх та оргвитрат учасників оргкомітету, оплата професійних послуг запрошених спікерів. 6. Проведення тренінг-марафону.

Ключові показники оцінки результату проекту

 Підвищення рівня психічного та особистісного здоров’я городян (особливо – незахищених верств населення), підвищення їх психологічної і загальної культури.  Зменьшення рівня правопорушень та підвищення якості надання соціальних послуг населенню міста, профілактика аддикцій серед молоді міста.  Підвищення рівня кваліфікації психологів та освітян міста, що працюють в його соціальних закладах; підвищення якості освіти міста, формування психоекологічності міського соціального середовища.  Активізація наукового середовища міста.

Фотографії