Туристичний портал "Буча" Відхилений остаточно

Доданий
27.02.2018
Номер
15
Культура та туризм

За умови реалізації проекту буде створено інформаційно-туристичний портал "Буча", на якому будуть представлені місцеві пам'ятки культури та історії, екскурсійні маршрути, вело-маршрути, еко-стежки, туристичні об'єкти промислового, гастро- та еко-туризму, місця для відпочинку та харчування.
Це підвищить туристичний потенціал регіону та проінформує і зацікавить потенційного туриста

Автор проєкту
Бюджет
146 500 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Буча

Опис

Мета проекту

Створити туристичний портал "Буча", де зібрана найповніша інформація, необхідна для туристів, а також популяризувати регіон на відомих туристичних інтернет ресурсах.
Зробити вибір привабливих для подорожуючих місць швидким та доступним.
Організувати місцевих гідів та екскурсоводів в одну мережу.
Залучити молодь до організації турів, піших- та веломаршрутів, квестів містом.

Проблема

З кожним роком Буча стає привабливішою для гостей - тих, хто хоче цікаво та активно провести вільний час. Місто вже має розвинену інфраструктуру відпочинку; розташоване неподалік столиці; тут є і ліси, і парки, і водойми, й історичні місця. Все це цікавить жителів великих міст або просто шукачів пригод.Але відсутній зручний ресурс, де була б зібрана повна інформація про нашу місцевість. А на таких відомих туристичних порталах, як https://igotoworld.com/, https://stejka.com/, https://zruchno.travel/ взагалі відсутня інформація. Подорожуючим важко прокласти маршрут, знайти необхідні деталі для поїздки.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Для досягнення мети проекту варто виконати наступні дії : 1. Організувати Школу юного гіда. Залучити підлітків та молодь для участі в конкурсі "Презентую Бучу", у якому вони зможуть в довільній формі (квест, екскурсія, вело-тур, еко-стежка) розповісти про місто. 2. Провести серію зустрічей з мистецтвознавцями для визначення місцевих пам'яток історії та культури; з представниками фабрик, виробництва, бізнесу; з представниками зеленого туризму, еко-ферм, ресторанів щодо проведення майстер-класів та інших атракцій на їх території. 5. Звести всі маршрути та створити базу гідів по Бучі. 6. Створити інформаційний інтерактивний портал для туристів. Основні його розділи: цікавинки Бучі, еко-туризм, гастро-туризм, промисловий туризм, готелі. На карті будуть позначені маршрути, стежки, місця відпочинку готелі та ресторани. Через даний портал можна буде замовити тур. 6. Представити Бучу на популярних туристичних порталах .

Для кого цей проект

Основними бенефіціарами проекту стануть представники малого та середнього бізнесу, які мають бажання приймати гостей регіону і надавати ті чи інші послуги туристам. Збільшення потоку туристів зумовить економічний підйом місцевості та збільшить надходження до місцевого бюджету. Мешканці громади будуть залучені до процесу створення маршрутів , турів та братимуть участь у проведенні екскурсій.

План заходів

Перший місяць: набір учасників у школу юного гіда, початок занять; формування технічного завдання для створення інформаційного порталу. Другий та третій місяці: робота школи юного гіда , організація конкурсу; організація і модерація 4 зустрічей : з мистецтвознавцями, для визначення привабливих культурних пам'яток; керівництвом промислових об'єктів, які б могли приймати туристів на виробництві; активістами у сфері еко-туризму, спортсменами, для створення стежок здоров'я . За результатами зустрічей узагальнити інформацію для порталу; організувати відбір підрядника для створення інтернет ресурсу, узгодити технічне завдання. Наступні місяці запустити ресурс в роботу та поширити інформацію про місто на відомих туристичних Інтернет порталах. Організувати екскурсії у розпал туристичного сезону за участю молодих гідів, випускників Школи юного гіда. Інформаційний супровід та наповнення новою інформацією сайту.

Ключові показники оцінки результату проекту

Безпосередній результат проекту - це створений портал, що міститеме інформацію про культурні та історичні місця, вело - та піші маршрути, еко-стежки, об'єкти промислового та гастро туризму, готелі,місця відпочинку, тощо. Інформативний, зручний у користуванні, з можливістю зробити миттєве замовлення; база гідів та екскурсоводів - знавців місцевості, які зможуть показати жителям міста і гостям найцікавіші й найцінніші місця регіону, відзначити його багатство та незвичайність. Додатковими показниками результативності стануть: розвиток туристичної привабливості місцевості; можливість для малого і середнього підприємництва показати свої продукти та знайти нових клієнтів і партнерів, збільшення зайнятості місцевого населення, що й зумовить збільшення надходжень до бюджету міста.