«Поглянь, де ти живеш» Брав участь

Доданий
15.04.2021
Номер
70
Культура та туризм

Проект спрямований на розвиток туристичного потенціалу та популяризації історичних надбань Бучанської МТГ. До 120-річчя міста встановити 20 інформаційних стендів, які розкажуть про історію та культурні надбання Бучі, з них в Бучанському міському парку - 16, поблизу історичних об’єктів - 4. Встановити паркові шахи на згадку про засновника Київського шахового товариства О. Плятера, який жив у Бучі.

Автор проєкту
Бюджет
250 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
м.Буча

Опис

Проблема

Місто Буча є центром, візитною карткою Бучанської МТГ. Жителям та гостям міста воно відоме як територія київських дач початку 20 ст. Проте саме завдяки цьому та близькому розташуванню відносно Києва, тут відпочивали, працювали і творили історію відомі історичні постаті, якими пишається Київ і вся Україна.
Проект розроблено для вирішення проблеми в галузі туризму, а саме: нерозкритий туристичний потенціал м. Буча та Бучанської ТГ.
Про існуючу проблему свідчить:
- низький рівень розвитку туристичної інфраструктури (мало цікавих об’єктів, відсутність переліку історичних пам’яток, музею, інформаційних стендів, аудіо-гідів, туристичних вказівників, туристичних карт, тощо);
- окремі історичні пам’ятки знаходяться в занедбаному стані, потребують залучення коштів на їх збереження, не всі придатні для показу туристам;
- недостатня поінформованість мешканців про історію міста, історичні постаті та їх здобутки, історико-культурні пам’ятки міста Буча та ТГ.

Мета проекту

Метою проекту є сприяння розвитку туристичної інфраструктури міста Буча, ознайомлення мешканців та гостей міста з історичним надбанням Бучі шляхом встановлення 16 інформаційних стендів в Бучанському міському парку та 4 стендів поблизу історико-культурних пам’яток, створення нових цікавих об’єктів шляхом встановлення паркових шахів.
Реалізація проекту спрятиме:
- формуванню туристичної інфраструктури міста,
- підвищенню рівня знань мешканців та гостей міста про історію та культуру міста,
- підвищенню туристичної привабливості м. Буча як центру громади.

Реалізація даного проекту надзвичайно актуальна для Бучі та Бучанської МТГ, адже в цьому році місто святкуватиме 120 років, популяризація історичних надбань серед жителів та гостей міста сприятиме залученню нових інвестицій, розвитку підприємництва, туристичної інфраструктури, що сприятиме соціально-економічному зростанню громади та розвитку туристичної галузі Київщини.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Для формування туристичної інфраструктури міста Буча пропонується встановити сучасні інформаційні стенди в Бучанському міському парку та частину з них повторити поруч з історичними та культурними пам’ятками, що зберегли туристичну привабливість. Також в одному з парків встановити паркові шахи, оскільки в Бучі мав дачу засновник Київського шахового товариства Олександр Плятер. Таке рішення дасть змогу:
- познайомити жителів та гостей міста з історико-культурними об’єктами та історичними постатями Бучі,
- доповнити туристичну інфраструктури інформаційними стендами та новим цікавим об’ єктом;
- сприяти створенню цікавих туристичних маршрутів, туристичних карт, та подальшому формуванню туристичної інфраструктури;
- привернути увагу меценатів та інвесторів до збереження історичних пам’яток.

Цільова аудиторія проекту

Жителі Бучанської ТГ, гості та туристи з України та інших країн.

План заходів з реалізації проекту

Проєкт розроблено спільно з краєзнавцем Плаксіною О. Г. та передбачає такі заходи:
1. Підготовка інформаційного змісту про історичні об’єкти, історичні постаті м. Буча.
2. Верстка матеріалів. Виготовлення туристично-інформаційних стендів.
3. Монтаж стендів на місцевості.
4. Монтаж паркових ліхтарів біля 4 стендів.
5. Придбання паркових шахів.
6. Монтаж шахового поля та встановлення шахових фігур.

Ключові показники оцінки результату проекту:

Результати проекту:
1. Освітній та культурний: в 2021 році Буча буде відмічати 120 річчя з дня заснування, результати проекту донесуть інформацію про історичні надбання Бучі усім бажаючим, підвищать рівень обізнаності про історію міста, сприятимуть залученню меценатів і спонсорів до відновлення історичних об'єктів.
2. Соціальний: результати проекту підвищать інтерес до міста, сприятимуть просуванню бренду міста в медіа. Шахове поле стане ще одним цікавим об’єктом і місцем відпочинку бучанців та гостей міста.
3. Економічний – результати проекту збільшать кількість цікавих та туристично привабливих об'єктів у місті, сприятимуть розвитку туристичної інфраструктури та формуванню брендованої сувенірної продукції, туристичних маршрутів тощо, збільшенню кількості гостей і туристів, що спрятиме економічному розвитку міста.

Локалізація проекту

Бучанська міська об’єднана територіальна громада (м. Буча)

Відповідальні підрозділи

Відділ культури, національностей та релігій