Опис
Проблема
Тема харчування дітей завжди була актуальною: відомо, що фундамент здоров’я людини закладається в дитячому віці, а отже, здорові інтереси і звички, ціннісне ставлення до здоров’я доцільно почати розвивати саме в цей період. В шкільному ж віці закладаються й основи здорового способу життя. Сучасні діти під впливом реклами часто віддають перевагу продуктам, які не тільки не приносять користі, а й завдають шкоди їх здоров’ю. Метою реалізації проекту є спонукання дітей до здорової їжі. Значення повноцінного харчування для дітей важко переоцінити. Учні, що одержують повноцінне харчування, набагато легше переносять фізичні навантаження, краще вчаться і рідко страждають від зайвої ваги. Не завжди легко – заохотити дітей їсти здорову їжу. Як не дивно, але діти стають завзятими їдунами, коли знають, як готується їжа, а ще добре, коли вони є учасниками приготування блюда. Під керівництвом учителя діти будуть мати можливість в комфортному середовищі, весело й натхненно готувати здорову їжу.
Мета проекту
-Формувати здоров’язберігаючу компетентність.
- Створити зонований освітній простір з метою формування та розвитку практичних навичок. Генерування нових ідей та ініціатив, шляхом придбання сучасних ергономічних шкільних меблів та обладнання.
- Пропагувати здоровий спосіб життя, попереджувати шкідливі звички.
Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування
1. Створити сучасний кабінет обслуговуючої праці для формування компетентнісної особистості.
2. Впроваджувати знання цінності, навички, що знадобляться у професійному та особистому житті.
3. забезпечити набуття компетентностей для життя, формування цінностей, розвитку самостійності, творчості та трудової діяльності здобувачів освіти.
Цільова аудиторія проекту
Учні закладу освіти
План заходів з реалізації проекту
1. Заміна та встановлення електрообладнання (встановлення автоматів 25 ампер, розетки, вимикачів, заміна електродроту, встановлення бойлера).
2. Облицювання плиткою робочої стіни.
Ключові показники оцінки результату проекту:
Учні знатимуть: про переваги раціонального харчування та негативний вплив на людський організм шкідливих звичок та їх наслідки; долати упередження та шкідливі звички, зокрема потяг до фаст-фуду; проводити заходи та акції для популяризації здорового способу життя, одним із елементів якого є раціональне, збалансоване харчування.
Локалізація проекту
Комунальний заклад «Гаврилівський заклад загальної середньої освіти» № 8
Фотографії
Відповідальні підрозділи
Відділ освіти