«Правильне харчування – здорова дитина» Брав участь

Доданий
14.04.2021
Номер
59
Освіта

1.Створити комфортні, естетичні умови у кабінеті обслуговуючої праці, шляхом придбання сучасних меблів, обладнання для створення та облаштування робочих зон.
2. Розширити коло знань, практичних навичок у реалізації освітньої галузі технології приготування здорової їжі.
3. Надати можливість дітям презентувати блюда власного приготування.

Автор проєкту
Бюджет
169 724 грн
Розрахунок бюджету
Район
Гаврилівський старостинський округ
Адреса
Садова вулиця, 21, Вишгородський район, Гаврилівка

Опис

Проблема

Тема харчування дітей завжди була актуальною: відомо, що фундамент здоров’я людини закладається в дитячому віці, а отже, здорові інтереси і звички, ціннісне ставлення до здоров’я доцільно почати розвивати саме в цей період. В шкільному ж віці закладаються й основи здорового способу життя. Сучасні діти під впливом реклами часто віддають перевагу продуктам, які не тільки не приносять користі, а й завдають шкоди їх здоров’ю. Метою реалізації проекту є спонукання дітей до здорової їжі. Значення повноцінного харчування для дітей важко переоцінити. Учні, що одержують повноцінне харчування, набагато легше переносять фізичні навантаження, краще вчаться і рідко страждають від зайвої ваги. Не завжди легко – заохотити дітей їсти здорову їжу. Як не дивно, але діти стають завзятими їдунами, коли знають, як готується їжа, а ще добре, коли вони є учасниками приготування блюда. Під керівництвом учителя діти будуть мати можливість в комфортному середовищі, весело й натхненно готувати здорову їжу.

Мета проекту

-Формувати здоров’язберігаючу компетентність.
- Створити зонований освітній простір з метою формування та розвитку практичних навичок. Генерування нових ідей та ініціатив, шляхом придбання сучасних ергономічних шкільних меблів та обладнання.
- Пропагувати здоровий спосіб життя, попереджувати шкідливі звички.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

1. Створити сучасний кабінет обслуговуючої праці для формування компетентнісної особистості.
2. Впроваджувати знання цінності, навички, що знадобляться у професійному та особистому житті.
3. забезпечити набуття компетентностей для життя, формування цінностей, розвитку самостійності, творчості та трудової діяльності здобувачів освіти.

Цільова аудиторія проекту

Учні закладу освіти

План заходів з реалізації проекту

1. Заміна та встановлення електрообладнання (встановлення автоматів 25 ампер, розетки, вимикачів, заміна електродроту, встановлення бойлера).
2. Облицювання плиткою робочої стіни.

Ключові показники оцінки результату проекту:

Учні знатимуть: про переваги раціонального харчування та негативний вплив на людський організм шкідливих звичок та їх наслідки; долати упередження та шкідливі звички, зокрема потяг до фаст-фуду; проводити заходи та акції для популяризації здорового способу життя, одним із елементів якого є раціональне, збалансоване харчування.

Локалізація проекту

Комунальний заклад «Гаврилівський заклад загальної середньої освіти» № 8

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Відділ освіти