BUCHA FAMILY CAMP Брав участь

Доданий
13.04.2021
Номер
42
Культура та туризм

СТВОРЕННЯ ПЕРШОЇ ЕКО-КЕМПІНГОВОЇ БАЗИ НА ТЕРИТОРІЇ БУЧАНСЬКОЇ ОТГ (прилегла територія озера в районі Лісова Буча, під’їзд зі сторони залізних колій та вулиці Яблунської) ІЗ СОЦІАЛЬНОЮ СКЛАДОВОЮ (перебування дітей зі статусом соцнезахищених зі знижкою в 50%).
Бюджет (часові межі): липень-вересень 2021 року
червень-вересень 2022 рік (можлива пролонгація).

Автор проєкту
Лариса
Лариса Безуглова
Бюджет
498 977 грн
Розрахунок бюджету
Район
м.Буча

Опис

Проблема

На відміну від Західної Європи, культура внутрішнього туризму в Україні, а зокрема, м. Буча, насьогодні, потребує не відкладного розвитку. І головна причина цього - відсутність внутрішньої інфраструктури туризму. Хоча історичних та природних пам’яток тут більш, ніж достатньо. Недарма, вже кілька років туристичний бізнес в нашій країні є одним з пріоритетних напрямків у державній політиці розвитку малого і середнього бізнесу.
Окрім того, доходи багатьох українців не дозволяють відпочивати у дорогих готельних комплексах та рекреаціях. Саме тому кемпінг стане відмінною альтернативою відпочинку на природі за порівняно невисоку ціну. Для багатьох це ідеальний варіант бюджетного туризму у літній період. І вирішувати цю проблему у нашій територіальній громаді потрібно вже зараз.

Мета проекту

Основна мета проекту:
1. розвиток громадського внутрішнього туризму: створення еко-кемпінгової бази «BUCHA FAMILY CAMP» в природній екосистемі Бучанського регіону. Кемпінг буквально з англійської перекладається як «проживання в таборі». Кемпінг - це літній табір для туристів з облаштованими місцями для встановлення наметів або легких будиночків і облаштованими місцями для під’їзду та розташуванню обмеженої кількості автомобілів. Кемпінгову територію облаштовують, встановлюють туалети, забезпечують постачання необхідної електрики, в загальному, створюють максимум умов для людей, які люблять активний відпочинок на природі. 2. Облаштування кемпінгу в кількості 15-ти наметів з обладнанням для комфортного відпочинку з додатковим облаштуванням біотуалетами та душовими кабінками прилеглої території у природній екосистемі Бучі. 3. Покращення екосистеми даної території 4. Фізичне оздоровлення мешканців Бучанської громади та фізичний розвиток родин з метою підняття сімейних цінностей.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Проєкт сприятиме вирішенню наступних проблеми:
1.створення осередку інфраструктурно-розвиненої туристичної зони; 2.облаштування наметового містечка у природній екосистемі; 3.турбота про екосистему регіону (встановлення мобільної сонячної електростанції та контроль з використання сонячної енергії); 4.збереження та відновлення екосистем суходолу; 5.фізичне оздоровлення мешканців Бучанської ОТГ та фізичний розвиток родин з метою плекання сімейних цінностей. Унікальність проєкту для міста: 1.створення еко-кемпінгової бази «BUCHA FAMILY CAMP» в природній екосистемі Бучанського району; 2.облаштування кемпінгу в кількості 15-ти наметів з обладнанням для комфортного відпочинку з додатковим облаштуванням біотуалетів та душових кабінок; 3.покращення екосистеми даної місцевості:
розчищення даної території; оновлення екоструктури та приведення до належного вигляду та стану прилеглої території; сортування та вивезення сміття вторинного застосування; встановлення мобільної сонячної електростанції

Цільова аудиторія проекту

Критерії відбору дітей групи соціальної складової проєкту:
- діти молодшої, середньої (7-15 років) наступної категорії ЦА:
- діти з сімей загиблих та зниклих безвісті під час Революції Гідності та в зоні ООС (АТО);
- діти вимушених переселенців;
- діти з багатодітних сімей та неповних сімей;
- діти з сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах.
Активна молодь Бучанської ОТГ та туристи з усієї України
Родини, які надають перевагу активному відпочинку та пропогандують ЗСЖ (здоровий спосіб життя)

План заходів з реалізації проекту

Червень 2021 – організація волонтерської толоки з метою підготовки локації для реалізації проєкту «BUCHA FAMILY CAMP». Розподіл локації за схемою зонуваня: наметове містечко, господарсько-технічна, мангальна, санітарна та паркувальна зони Облаштування дренажної та каналізаційної систем. Анонсування запуску проєкту потенційної Ц. А. через соціальні мережі та регіональні ЗМІ.
Липень 2021 – купування, доставка та монтаж необхідного господарсько-технічного обладнання й тестування всіх систем, закупівля продуктів харчування з періодичністю 1 раз на тиждень. Реєстрація відпочиваючих та складання графіку навантаження кемпу. Ірмаційний супровід проєкту у форматі «Щоденник Bucha Family Camp».
Серпень-жовтень 2021 - закупівля продуктів харчування з періодичністю 1 раз на тиждень. Реєстрація відпочиваючих та складння графіку навантаження кемпу. Ведення інформаційного супроводу проєкту в форматі «Щоденник Bucha Family Camp».

Ключові показники оцінки результату проекту:

Процедура контролю якості :
Фахівці нашого проєкту робитимуть щоденне прибирання території кемпінгу з урахуванням санітарних норм та вимог МОЗ. Зважаючи на результати проміжних звітів, керівник проєкту буде вирішувати, як перерозподілити напрямки наданих послуг, які необхідно розширити, змінити їх формат чи посилити.
Одним з показників будуть відгуки в соціальних мережах відвідувачів еко-кемпінгової бази.

Локалізація проекту

прилегла територія озера в районі Лісова Буча, під’їзд зі сторони залізних колій та вулиці Яблунської

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Відділ культури, національностей та релігій