Сучасна бібліотека - сучасний простір На реалізації

Доданий
11.03.2021
Номер
4
Освіта

Створення нового освітнього простору має забезпечити не лише доступність та комфортність сучасних умов навчання, але й сприяти розвитку та спілкуванню учасників навчального процесу. Сучасна бібліотека – це не тільки читання книг, це центр громадського життя та інноваційного розвитку. Цей проект розкриває необхідність залучення шкільної бібліотеки до нової інформаційної діяльності.

Автор проєкту
Бюджет
248 352 грн
Розрахунок бюджету
Район
смт.Ворзель

Опис

Проблема

Цей проєкт розрахований на учнів, які мають спільні інтереси; проведення тренінгів, зустрічей з громадськими активістами, поетами та письменниками громади; проведення конференцій. У зв’язку з усвідомленням потреби в новітніх формах навчання учнів школи, успішної участі дітей з особливими освітніми потребами у житті суспільства, роботи вчителів, проведення змістовного дозвілля дітей закладу необхідна модернізація багатофункціонального приміщення з сучасним звуковим обладнанням та відеоапаратурою, у якому проходитимуть як масові заходи (конференції, семінари, круглі столи для учнів та вчителів, брифінги тощо), так і уроки, майстер-класи, гуртки та індивідуальні заняття з учнями.

Мета проекту

Метою проекту є створення сучасного територіального інформаційного та культурно-просвітницького центру вільного доступу до інформації на різних носіях, переоснащення застарілої бібліотеки в сучасний інтелектуальний простір, підвищення мотивації дітей до пізнавальної діяльності. Саме тому з’явилась ідея адаптації шкільної бібліотеки до сучасних потреб та вимог учнів та вчителів:
• проведення міських освітянських заходів, відкритих уроків із можливістю відеотрансляції;
• проведення зустрічей з відомими особистостями, випускниками школи, іноземними та українськими партнерами як у очному, так і дистанційному форматі;
• проведення відеоконференцій у режимі реального часу;
• використання простору як коворкінгу для самостійної роботи учнів та гостей школи;
• зустрічі з відомими людьми як наживо, так і через скайп-зв’язок;
• на постійній основі проведення дозвілля та культурно-освітніх заходів з різноманітної тематики;
• проведення art-time, майстер-класів, скраббукінгів різного напрямку.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

У бібліотеці можна виділити окремий простір, де облаштувати користування ноутбуками з Wi-Fi, можна читати книги, влаштовувати тематичні зустрічі, тренінги, майтер-класи, тощо. Бібліотека є не тільки місцем для навчання, а й осередком, де можна переглянути фільм та відпочити.

Цільова аудиторія проекту

Для учнів, учителів, батьків, громадськості.

План заходів з реалізації проекту

1. Провести Інтернет-мережу.
2. Забезпечити умови створення інформаційно-розважального простору.
3. Підготувати проєктно-кошторисну документацію.
4. Провести ремонтні, електромонтажні роботи, встановити обладнання.
5. Закупити меблі та технічне обладнання.

Ключові показники оцінки результату проекту:

Соціальні показники. Зустрічі в бібліотеці, у свою чергу, спонукають до читання, розвитку критичного мислення, проведення інтелектуального дозвілля, що є запорукою формування соціальної свідомості.
Ми хочемо бачити залу бібліотеки, де будуть навчатися школярі, а відтак їх будуть оточувати як книжки, так і сучасні медіаматеріали, де можна прочитати як паперову книгу, так і електронну.
Ми хочемо, щоб у бібліотеці відбувалися різні культурні, мистецькі, освітні заходи та акції.
Даний проєкт допоможе залучати громадськість та молодь до активного і цікавого життя, успішного навчання, реалізації власних креативних проєктів; сприятиме соціалізації дітей з особливими освітніми потребами та можливості спілкуватись.

Локалізація проекту

Київська область, селище Ворзель, вулиця Курортна, 37

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Відділ освіти