Літня школа розвитку за скаутською методикою “Готуйсь!” для дітей Бучанської ОТГ 7 - 11 років Брав участь

Доданий
12.04.2021
Номер
38
Спорт

Даний проект передбачає проведення літньої освітньої школи для 70 дітей віком 7-11 років з Бучанської ОТГ з перебуванням в скаутському літньому таборі впродовж 10 днів з дотриманням встановлених карантинних обмежень. Під час школи учасники пройдуть виховну програму за пластовою методикою та здобудуть необхідні компетенції для розвитку лідерства та самозарадності в україномовному середовищі.

Автор проєкту
Вікторія
Вікторія Тітова
Бюджет
248 500 грн
Розрахунок бюджету
Район
Бучанська міська територіальна громада

Опис

Проблема

Бучанська міська територіальна громада складається з 14 населених пунктів в яких за орієнтовними даними проживає більше 3000 дітей у віці 7 – 11 років з яких лише 23% дітей мають можливість відвідувати заклади позашкільної освіти.
На даний час у громаді відсутній системний підхід до виховання лідерських якостей та самоорганізації під час літніх канікул. На ринку послуг із оздоровлення майже відсутня пропозиція щодо україномовного дозвілля та відпочинку дітей.
Враховуючи падіння економічної спроможності мешканців Бучанської ОТГ лише 1 з 4 родин може дозволити оплатити послуги із оздоровлення дітей під час літніх канікул.

У громаді діє профільний заклад Пластовий вишкільний центр, який готовий надавати послуги із неформальної освіти, центр має методичну базу та кадровий потенціал. Враховуючи відсутність цільових коштів на оздоровлення дітей, є потреба залучення коштів для проведення літньої школи розвитку для 70 дітей віком 7-11 років, які проживають в Бучанській ОТГ.

Мета проекту

Метою даного проекту є оздоровлення дітей та формування україномовного культурного середовища в громаді через проведення літньої школи розвитку “Готуйсь” за пластовою методикою виховання з дотриманням встановлених карантинних обмежень для 70 дітей 7–11 років які проживають в Бучанській ОТГ.

Реалізація даного проекту крім проведення основної заходу ще передбачає додаткові цілі : а саме ознайомлення та висвітлення діяльності осередку Національної скаутської організації України “Пласт” в Бучанській ОТГ, пластових форм та методів роботи із дітьми 7 - 11 років.
Подальша розбудова мережі виховних пластових дитячих осередків з україномовним освітньо - культурним середовищем в населених пунктах Бучанської ОТГ.
Збільшення рівня залучення дітей у виховне пластове середовище з метою їх всебічного патріотичного виховання на основі пластових цінностей.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Забезпечити більшу частину витрат на проведення літньої школи розвитку за скаутською методикою виховання “Готуйсь!”, зокрема на проживання та харчування учасників за рахунок місцевого бюджету. Заходи відбудуться з дотриманням встановлених карантинних обмежень

У разі проведення школи, 70 дітей отримують послуги із оздоровлення та пройдуть виховну програму за пластовою методикою та здобудуть необхідні компетенції для розвитку лідерства та самозарадності в україномовному середовищі.

Цільова аудиторія проекту

Діти 7 - 11 років які проживають на території Бучанської ОТГ.
Батьки дітей учасників школи, інші особи які зацікавленні в розбудові україномовного культурного середовища в громаді.

План заходів з реалізації проекту

1 Етап (Підготовчий)
Складання остаточного кошторису
Відкритий набір учасників школи
Набір команди тренерів та виховників
Затвердження програми школи
Узгодження місця проведення школи
Документальне оформлення школи (дозволи від батьків, положення про захід, договори про надання послуг)

2 Етап (Проведення школи з дотриманням встановлених карантинних обмежень)
Доїзд та збір учасників
Вхідне анкетування учасників (Батьки та діти)
Проведення школи згідно програми
Інформаційний супровід та поширення інформації про літнью школу
Роз'їзд

3 Етап (Оцінка результатів та звітування)
Заповнення вихідних анкет після табору (Батьки та діти)
Підготовка аналітичного звіту про проведення школи
Подальша робота із учасниками школи та залученими особами після проведення школи
Залучення батьків та дітей до пластової виховної програми протягом року
Проведення освітніх заходів для учасників та батьків, інших зацікавлених осіб на базі Пластового Вишкільного центру.

Ключові показники оцінки результату проекту:

Ключовими показниками проекту є

70 дітей пройдуть пластову виховну програму в рамках літньої школи та отримують послуги із оздоровлення.
Збільшення україномовного середовища в Бучі, серед батьків дітей які пройшли школу.
Долучення дітей які складуть програму та пройдуть літню школу розвитку до нових виховних частин в населених пунктах Бучанської ОТГ.
Відбудеться інформаційна кампанія результатом якої буде поширення україномовного освітньо - культурного контенту для дітей які проживають в Бучанській ОТГ.

Локалізація проекту

Даний проект націлений на дітей 7 - 11 років які проживають в межах населених пунків Бучанської ОТГ.

Місце проведення проекту буде уточненно після затвердження кошторису та бюджетної лінії в межах 20 км зони від адміністративного центру Бучанської ОТГ.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Відділ молоді та спорту