Арт-простір «Єднання» Профорієнтаційний проект «Точка опори - наше майбутнє» Відхилений остаточно

Доданий
26.02.2018
Номер
13
Освіта

Проект покликаний показати різноманіття професій і спеціальностей, дати можливість спробувати свої сили в професіях, допомогти зробити усвідомлений вибір своєї справи, активізувати у школярів мотивацію до самовизначення. А також скорегувати прояви негативних емоцій в поведінці дитини за допомогою Арт-технік.

Автор проєкту
Юлія
Юлія Галаган
Бюджет
139 167 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Пушкінська, 61, Буча

Опис

Мета проекту

Показати і проінформувати підлітків і батьків про різноманіття професій і про важливість профорієнтації. Підвищити престиж робітничих спеціальностей в підлітковому середовищі та допомогти школярам у професійному самовизначенні. Створити атмосферу для особистісного та психологічного розвитку дитини. Об'єднати в спільному проекті представників системи освіти, підприємства різних сфер, батьків і школярів.Запрошувати на проведення семінарів відомих осіб в освітних та психологічних колах для здійснення просвітницької роботи на волонтерських засадах і надалі.

Проблема

Актуальність усвідомленого вибору професії була завжди, але в даний час, з огляду на безробіття і економічну не стабільність, питання самовизначення стає одним з головних. Кожен школяр, зробивши перший вірний крок до справи свого життя, наблизиться до свого покликання. На сьогоднішній день як і раніше спостерігається дефіцит знань у підлітків про нові професії та спеціальності. Світ технологій не стоїть на місці, з'являються, і створюються професії майбутнього, яким, поки ще не вчать у ВНЗ. Просвітницька робота з батьками теж важливо. Батьки перші, від кого дитина чекає підтримки свого вибору, и допомоги. Враховуючи дану проблематику був створений проект, який здатен вирішити ці та інші проблеми та збагатити наше місто новими талантами, які будуть його прославляти.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Ми пропонуємо наступне: - майстер-класи, які допомагають через творчість виразити свої емоції та переживання, розкрити здібності, підвищити самооцінку, покращити стосунки з однокласниками за допомогою арт-технік. - просвітницькі зустрічі для батьків, які спрямовані на обізнаність ранньої профорієнтації та активізацію гармонійних дитячо-батьківських відносин. - знайомство учнів з IT компаніями і виробничими підприємствами Бучі та Києва; - підвищення престижу робітничих спеціальностей в підлітковому середовищі; - моделювання позитивного психоемоційного стану.

Для кого цей проект

Діти та підлітки у віці 6-17 років та їх батьки.

План заходів

Реклама в школах, закладах культури, серед батьків на батьківських зборах, в просторах інтернету, в соціальних мережах, через знайомих . Запис на майстер – класи, просвітницькі зустрічі та семінари практикуми. Визначення плану реалізації заходів, вирішення організаційних питань та запуск проекту.

Ключові показники оцінки результату проекту

соціальні Для оцінки ефективності реалізації проекту «Точка опори - наше майбутнє» здійснюється його соціологічний супровід. Діагностичне опитування дітей, підлітків та батьків, проводиться на початковому і завершальному етапах проекту. Його метою є вивчення впливу даного проекту на: професійне самовизначення підлітків, емоційного стану дітей та стилю виховання у батьків.

Фотографії