Заміна застарілого вуличного освітлення більш сучасним та екологічним Брав участь

Доданий
15.04.2021
Номер
79
Енергозбереження

Пропозиція замінити неекономні ДРЛ лампи на сучасніші ЛЕД світильники та освітити неосвітелні ділянки доріг приватного сектору м.Буча. Це дозволить скоротити споживання електроенергії, втричі зекономити витрати міського бюджету на оплату електроенергії та обслугованні ліхтарів, а також зменшити шкоду навколишньому середовищу за рахунок спеціальної утилізації

Автор проєкту
Марина
Марина Радик
Бюджет
394 340 грн
Розрахунок бюджету
Район
м.Буча

Опис

Проблема

Житлові вулиці без вуличного освітлення, застарілі ліхтарі, невідповідні до сучасних норм, надмірні витрати на оплату електроенергії.

Мета проекту

Скорочення споживання електроенергії, економія міського бюджету, зменшення шкоди навколишньому середовищу та забезпечення неосвітлених ділянок житлового сектору вуличним освітленням.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

На даний момент на території колишнього товариства Берізка встановлено близько 250-ти світильників старого зразку, на які встановлення ртутні газорозрядні лампи ДРЛ потужністю близько 150-250w. Протягом року кожен світильник потребує заміни лампи 2-3 рази, на відміну від LED світильників. Гарантійний термін на дані світильники надається 5 років, а строк експлуатації даних виробів не менше 10 років!
Світильники, які зараз встановлені на території СТ Берізка, (з лампами ДРЛ) використовують 100(к-сть ламп) * 150(w, потужність ламп) * 10 (годин/день, середній час роботи 1 лампи взятий за рік) * 365 (днів) = 54 750 кВт на рік LED світильники, використовують 100(к-ть LED світильників) * 50(w) * 10 * 365 = 18 250 кВт на рік! Дуже важливо враховувати той момент що лампи зразку drl шкідливі для навколишнього середовища та потребують спеціальної утилізації, на відміну від Led освітлення!

Цільова аудиторія проекту

Вуличним освітленням користуються всі мешканці і гості міста

План заходів з реалізації проекту

Закупівля світильників, демонтаж застарілих світильників, монтаж нових ліхтарів

Ключові показники оцінки результату проекту:

Освітлення житлових вулиць, безпека мешканців, економія ресурсів, зменшення забруднення навколишнього середовища.

Локалізація проекту

м.Буча, територія колишнього садового товариства "Берізка"

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Служба енергетичного менеджменту