Спортивно-ігровий простір для дітей різних вікових груп На реалізації

Доданий
04.04.2021
Номер
18
Комунальне господарство

Сучасний спортивно-ігровий простір для безпечної організації відпочинку дітей, підлітків й молоді, їх гармонійного фізичного та соціального розвитку. Розроблений проект комплексного ігрового майданчика з зонуванням за віковими інтересами дозволить врахувати потреби в активному дозвіллі від дошкільнят до підлітків й їх батьків чи бажаючих займатися активними рухливими іграми на свіжому повітрі.

Автор проєкту
Бюджет
500 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
м.Буча
Адреса
Богдана Хмельницького бульвар, 6, Буча

Опис

Проблема

На зазначеній території розташований занедбаний дитячий майданчик, обладнання на якому заржавіле та має незадовільний технічний стан. Через дискомфорт та небезпеку люди майже не користуються ним. Велика кількість дітей та підлітків, що мешкають навколо, а також відвідувачів прилеглих закладів: ДС "Капітошка" та школи №9 із задоволенням проводили би час на майданчику. Схожа ситуація і в сусідніх подвір'ях: або незадовільний стан об'єктів дитячого майданчика, або вони охоплюють інтереси лише найменшої вікової групи дітей (пісочниця, гірка, гойдалка). Відсутні об'єкти, які б задовольняли потреби дітей старшого віку, підлітків та молоді в активних спортивних іграх та які б сприяли фізичному розвитку дітей.

Мета проекту

Метою реалізації створення спортивно-ігрового простору для дітей різних вікових груп є можливість проведення ними занять фізичною культурою, урізноманітнення їх дозвілля на свіжому повітрі, забезпечення потреби в спілкуванні та в активних іграх, поліпшення їх самопочуття та мотивування займатися спортом та рухливими заняттями. Проект безперечно поліпшить фізичний і ментальний стан здоров'я дітей, що набуває особливо важливого значення в період пандемії.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Встановлення комплексного ігрового майданчика із зонуванням за віковими інтересами.
Благоустрій території, демонтаж технічно несправного спортивно-ігрового обладнання, перенесення (демонтаж та монтаж) технічно-справного обладнання відповідно зонуванню, встановлення сучасного багатофункціонального комплексу Воркаут, ігрового комплексу "3 вежі" з гірками, гойдалок, які відповідають вимогам безпеки. Усі ці заходи сприятимуть розвитку фізичної культури, забезпечать активне дозвілля на свіжому повітрі дітей та молоді. Впевнені, що розроблений проект сучасного спортивно-ігрового простору є обумовлений щодо функціональності, безпечності та необхідності занять та ігор для дітей всіх вікових груп та інших верств населення.

Цільова аудиторія проекту

Діти всіх вікових груп. Молодь. Батьки дітлахів та усі верстви наслення, які мають бажання займатися активними, рухливими іграми та фізичною культурою.

План заходів з реалізації проекту

1. Деталізовано провести обстеження наявного спортивно-ігрового обладнання, виявити технічно-несправне обладнання, яке потребує демонтажу, та технічно справне, яке потребує незначного ремонту.
2. Правильно зонувати майданчик за віковими інтересами, деталізувати схему-модель спортивно-ігрового простору - майданчика для встановлення спортивно-ігрового обладнання.
3. Розроблення проектно-кошторисної документації під проект.
4. Проведення тендеру на закупівлю необхідного спортивно-ігрового обладнання, доставку, демонтаж старих конструкцій та монтаж нових.
5. Підготовка території для зонування.
6. Безпосереднє встановлення спортивно-ігрового обладнання та благоустрій території.
7. Проведення обстеження та оформлення Акту.

Ключові показники оцінки результату проекту:

Соціальні: значно підвищиться рівень охоплення дітей різних вікових груп та інших верств населення заняттями фізичної культури; налагодження процесу соціалізації дітей; зросте інтерес молоді до здорового способу життя.

Локалізація проекту

08292 Київська область, м. Буча, вул. Богдана Хмельницького, 6, двір.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

КП "Бучасервіс"