Облаштування пішохідної доріжки по вул. Інститутській. Відхилений остаточно

Доданий
28.02.2018
Номер
24
Дорожнє господарство

Проект передбачає облаштування пішохідної доріжки з твердим покриттям по вул. Інститутська (квартал між вул. Революції та вул. Тургенєва).
У цьому районі знаходяться два заклади вищої освіти та заклад загальної середньої освіти, але наявною є підвищена небезпека особливо щодо життя та здоров’я дітей і молоді.

Автор проєкту
Лариса
Лариса Георгінова
Бюджет
357 800 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Інститутська, 14, Буча

Опис

Мета проекту

Забезпечити зручні, безпечні умови для дітей та дорослих в районі ПВНЗ «Український гуманітарний інститут»» та ПНВК «Академія мудрості» по вул. Інститутській.

Проблема

З 1999 року за адресою вул. Інститутська, 14 в Українському гуманітарному інституті, Українському адвентистському теологічному інституті щороку навчається до 600 студентів, а з 2014 року в ПНВК «Академія мудрості» - 134 дитини і на перспективу передбачається навчання 300 дітей. По цій ділянці вулиці також рухаються діти, які навчаються в Бучанській ЗОШ №2. Для цього кварталу характерною є значна інтенсивність руху автотранспорту при наявності інтенсивного просування людей, які змушені прямувати по проїжджій частині. При інтенсивному русі пішоходів, особливо батьків з дітьми та молоді, а також людей літнього віку, наявною є підвищена небезпека щодо їх життя та здоров’я у звязку з відсутністю пішохідної доріжки. У тих місцях, де вона частково існує, не відповідає вимогам ДБН В.2.3-5-2001 та знаходиться в аварійному стані. Для того, щоб знизити ризик виникнення нещасних випадків на цій ділянці, важливим є облаштування пішохідної доріжки.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Пропонується облаштувати пішохідну доріжку з твердим покриттям (довжиною 323,0 з врахуванням розривів на позначення пішохідних переходів по типу «зебра» та м, 1,8 м. шириною, тротуарна плитка ФЕМ) по вул. Інститутська (від вул. Революції до вул. Тургенєва) з боку парних номерів будинків. При цьому у повній мірі буде забезпечено безпечне просування пішоходів по всій довжині кварталу 391, 0 м.

Для кого цей проект

Діти, які навчаються в ПНВК «Академія мудрості» та в Бучанській ЗОШ №2, студенти ПВНЗ «Український гуманітарний інститут», студенти ДВНЗ «Український адвентистський теологічний інститут», співробітники цих навчальних закладів та мешканці Лісової Бучі.

План заходів

1. Обстеження стану зелених насаджень по траекторії облаштування пішохідної доріжки. 2. Розробка проектної документації. 3. Отримання дозволу на зняття дерев. 4. Корчування коренів дерев. 5. Закупівля матеріалів. 6. Облаштування пішохідної доріжки.

Ключові показники оцінки результату проекту

Реалізація проекту має велике соціальне значення - вона забезпечить зручні, безпечні умови пішохідного руху для дітей та молоді, яка навчається у 4-х навчальних закладах: ПНВК «Академія мудрості», Бучанській ЗОШ №2, ПВНЗ «Український гуманітарний інститут», ДВНЗ «Український адвентистський теологічний інститут, а також підвищить психологічний комфорт мешканців Лісової Бучі у цілому.

Фотографії